Nieuwsoverzicht

SANTOS Football Podcast: NAC, tussen Beatrixstraat en Rat Verlegh

Podcast

Een tikkie naar het zuiden en een tikkie naar benee. Daar wonen al mijn vrienden, en daar voetbalt NAC. Het is een zin uit één van de mooiere voetballiederen van ons land, zoals NAC en Breda sowieso uitvoerig bezongen zijn. En niet ten onrechte – de stad van Rat Verlegh, Ton Lokhoff, maar toch ook wel een beetje van Big Brother Ruud en Sjoerd Mossou. Op naar Breda! Op – naar NAC.
Bekijk dit item

SANTOS Football Podcast: Joseph Marienstadion

Podcast

Veel stadions hebben iets weg van een ander stadion. Soms zijn ze bedacht door hetzelfde architectenbureau, of zijn ze simpelweg in dezelfde tijdsgeest gebouwd. Maar heel zelden heb je te maken met een one of a kind, een stadion dat uniek is in alles, door z’n bouw, of ligging. Zoals dit stadion. Op naar Brussel! Op naar het Joseph Marienstadion.
Bekijk dit item

SANTOS Football Podcast: Moderne stadions

Podcast

De trouwe luisteraars van onze podcast weten het. Je kunt bij SANTOS altijd terecht voor de nodige nostalgie, het gezwijmel bij een oude lichtmast, betraande ogen bij een verlaten dug-out. Maar er is meer. In het kader van de inclusiviteit gaan we eens totaal de andere kant op. Is moderniteit een vies woord? Of zijn er toch stiekem ook wel hele mooie stadions gemaakt in de afgelopen jaren, die nu al uitgegroeid zijn tot moderne klassiekers?
Bekijk dit item

SANTOS Football Podcast: AFAS Stadion (en de Alkmaarderhout)

Podcast

Natuurlijk mag ook AZ niet ontbreken, maar het AFAS Stadion staat er nog niet zo lang. Dus voor deze keer pakken we de Alkmaarderhout er ook bij, het oude stadion van AZ, en bellen we er met één van dé smaakmakers tot het eind: Barry van Galen!
Bekijk dit item

SANTOS Football Podcast: van Glasgow tot Marseille, van Sevilla tot Warschau

Podcast

Europees voetbal. Met natte haartjes nog net je favoriete club mogen zien, of juist samen met je vrienden in de kantine onder het genot van een welverdiend biertje na de training. Maar er zijn ook gelukvogels die hun club daadwerkelijk achterna reizen Europa in. Waar komen onze Nederlandse clubs in de terugronde terecht, en welke mooie Europese tripjes staan er op het programma?
Bekijk dit item

SANTOS Football Podcast: De Bosuil en Achter de Kazerne

Podcast

Op zaterdag 2 december organiseren SANTOS en Sparenti een Belgische voetbalreis vol verrassingen. We trekken naar KV Mechelen - Sint-Truiden en naar Royal Antwerp FC - OH Leuven. Twee mooie wedstrijden, twee bijzondere clubs en twee bijzondere stadions. Dus wijden we de aflevering van deze week aan de Bosuil en Achter de Kazerne, de stadions van Antwerp en KVM!
Bekijk dit item

SANTOS Football Podcast: De Goffert

Podcast

In onze tour door eigen land strijken we neer in Nijmegen. Een stadion dat ouder is dan het op het eerste oog doet vermoeden, al staat het soms letterlijk op instorten. Maar bovenal is het een plek waar het, op de lugubere bijnaam ‘De Bloedkuul’ na, doorgaans toch best gezellig is. Op naar Nijmegen! Op naar de Goffert.
Bekijk dit item

SANTOS Football Podcast: St. James' Park

Podcast

Aan wie je het ook vraagt in Engeland: het volgende stadion staat altijd hoog op lijstjes waarin de sfeer Premier League-stadions gerangschikt wordt. Of het nou goed of slecht gaat met de club, er komt af en toe een orkaan van de tribunes die niemand onberoerd laat. Maar ook het stadion zelf is alom geprezen: groot, imposant, uniek. Op naar Newcastle. Op naar St. James’ Park!
Bekijk dit item

SANTOS Football Podcast: Stadion Galgenwaard

Podcast

Een stadionnaam die angst in boezemt, even iconisch als luguber. En, om er maar eens een mooi trainerscliché in te gooien, in Utrecht heb je het nooit makkelijk. Althans, zo was het altijd. Maar wat er ook op het veld gebeurt, voor een Utrechter staat het als een paal boven water: het mooiste plekkie voor mijn op de aard, is op zondag in Gallegewoard.
Bekijk dit item