Nieuwsoverzicht

SANTOS #26: Jetzt geht's los!

Artikel

Jullie hebben er even op moeten wachten, maar daar zijn we eindelijk weer. In SANTOS #26: Jetzt geht's los vind je met het EK voor de deur het beste van voetballand Duitsland!
Bekijk dit item

Het Westfalenstadion, nog even magisch als voorheen

Artikel

Acht gele pylonen steken fel af tegen de hemel. Ze zijn beeldbepalend voor de skyline van Dortmund. De hoeken van het Westfalenstadion markeren de laatste grote verbouwing van het stadion, waarmee de capaciteit boven de 80.000 kwam. Het grootste stadion van Duitsland, en het zit eigenlijk altijd vol. Dat maakt BVB – of het nu goed of slecht gaat – de best bezochte club van heel Europa.
Bekijk dit item

Allianz Arena: moderne voetbaltempel voor Roemenië - Nederland

Artikel

Nog geen twintig jaar wordt er gevoetbald in de Allianz Arena, het stadion van FC Bayern ten noorden van München. Desalniettemin zijn de aanvankelijke kritieken snel verstomd: voetballiefhebbers in München en ver daarbuiten hebben het stadion in hun hart gesloten.
Bekijk dit item

Red Bull Arena in Leipzig: Zentralstadion 2.0 heeft eindelijk een bespeler

Artikel

Morgen neemt Oranje het op tegen Frankrijk, in Leipzig. Het speelde hier ook op het WK 2006 al eens, maar er is in Leipzig heel wat veranderd. Zo is er in het stadion uit het niets een Duitse topclub verrezen.
Bekijk dit item

St. Pauli - eigenzinnige club in een buurt waar alles te koop is

Artikel

Hamburg wordt momenteel overspoeld met Nederlanders, voor de wedstrijd Polen - Nederland in het Volksparkstadion morgen. Maar de meeste fans zullen eerst een ander stadion tegenkomen, dat van St. Pauli, pal achter de Reeperbahn. Een bijzondere locatie, voor een bijzondere club.
Bekijk dit item

Het Olympiastadion in München: het belangrijkste stadion uit de Nederlandse voetbalgeschiedenis

Artikel

Vanavond wordt het EK van 2024 op gang getrapt in München, in de Allianz Arena. Niet meer in het Olympiastadion, dat er overigens nog steeds prachtig bij ligt. Gelukkig maar: het is tenslotte het belangrijkste stadion in de Nederlandse voetbalgeschiedenis.
Bekijk dit item

Belgische derby's en CL in de Johan Cruijff Arena

Artikel

Met het weekend voor de deur en in de dagen erna ook midweeks nog de nodige wedstrijden in Nederland en onze verschillende buurlanden, zijn er ook deze week weer verschillende hele leuke voetbaltrips te maken, waaronder een aantal mooie derby’s en Europees voetbal. SANTOS zet de leukste wedstrijden van komende week voor je op een rijtje!
Bekijk dit item

Voetbal afgelast? Hier kun je nog wél heen

Artikel

Het winterse weer gooit roet in het eten en er zijn tal van wedstrijden afgelast. Gaat jouw eigen wedstrijd niet door of speelt je favoriete club dit weekend niet? Hier kun je nog wel naartoe!
Bekijk dit item

Het afscheid van Beckenbauer en het debuut van Kuyt

Artikel

Het nieuwe jaar is begonnen en de competities die zich nog in winterslaap bevonden ontwaken er langzaam uit. Dat biedt dus – ondanks de kou – weer een hoop mogelijkheden in binnen- en buitenland om een leuk voetbaltripje te maken. Met deze week een aantal bijzondere gebeurtenissen.
Bekijk dit item